Χτύπησε κουδούνι νηπιαγωγείου στην ΒΙΑΛ

FacebookTwitterE-mailPrint

Χτύπησε κουδούνι νηπιαγωγείου στην ΒΙΑΛ

View Original

Μια εκπαιδευτική αγκαλιά έχει δημιουργηθεί από τα μέσα του Φεβρουαρίου του 2018 στην ΒΙΑΛ, ένα νηπιαγωγείο για προσφυγόπουλα προσχολικής ηλικίας.

Το νηπιαγωγείο που φιλοξενείται σε κοντέινερ που παραχώρησε η ΜΕΤΑΔΡΑΣΗ έχει μέχρι στιγμής 45 μαθητές που μέρα με τη μέρα αυξάνονται, αφού γίνονται δεκτά τα παιδιά εκείνα που έχουν εμβολιαστεί και τηρούν κάποιους κανόνες. Έτσι όπως δήλωσε ο προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χίου κ. Αριστείδης Κελεπερτζής «μέρα με τη μέρα το μαθητικό δυναμικό εμπλουτίζεται και με καινούργια παιδιά που έχουν εμβολιαστεί και γίνονται δεκτά και εγγράφονται στη σχολική μονάδα».

Ένα σχολείο μέσα στο χάος

Οι εικόνες εξαθλίωσης που έχουμε από την ΒΙΑΛ με τα παιδιά στις λάσπες και στα νερά δεν ταιριάζουν με αυτές ενός νηπιαγωγείου, ενός σχολείου που λειτουργεί όπως όλα τα ελληνικά νηπιαγωγεία.

Το νηπιαγωγείο στην ΒΙΑΛ αποτελεί παράρτημα με υπουργική απόφαση του 1ου νηπιαγωγείου Καμποχώρων. Πρόκειται για ολοήμερο σχολείο, τα παιδιά πηγαίνουν κανονικά από το πρωί μέχρι και τις 16:00 και η διεύθυνση πρωτοβάθμιας σε συνεννόηση με τους υπεύθυνους της ΒΙΑΛ έχει φροντίσει να έχουν στο σχολείο το φαγητό τους, ώστε η λειτουργία του σχολείου να είναι ακριβώς ίδια με των υπόλοιπων νηπιαγωγείων.

«Εφαρμόζεται κανονικά το πρόγραμμα, που έχει το υπουργείο για τα νηπιαγωγεία, λίγο πιο ελαστικό στην αρχή, αλλά είναι κανονικά το πρόγραμμα της προσχολικής εκπαίδευσης. Είμαστε σε συνεννόηση και επικοινωνία με τους γονείς που είναι πολύ χαρούμενοι που μπορούν τα παιδιά τους να πηγαίνουν σχολείο, που γεμίζουν δημιουργικά τις ώρες τους», τονίζει ο προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι εκπαιδευτικοί

Ήδη, στο νηπιαγωγείο έχουν τοποθετηθεί πέντε εκπαιδευτικοί που γνωρίζουν και ξένες γλώσσες, έτσι ώστε να ξεπεραστεί το αρχικό πρόβλημα στην επικοινωνία. Τα προσφυγόπουλα θα μάθουν ελληνικά και με δεδομένη την ευκολία που έχουν τα παιδιά αυτής της ηλικίας στην μάθηση, θεωρητικά δεν θα υπάρχει πρόβλημα σε ό,τι αφορά την επικοινωνία.

Η ένταξη των προσφυγόπουλων στην εκπαιδευτική διαδικασία είναι ζητούμενο όχι μόνο για την προσχολική ηλικία, αλλά για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, αφού είναι ο σωστότερος τρόπος ένταξής τους στην κοινωνία μας.

Πηγή: astraparis.gr >>>